Wie zijn de 9 Parels? 

Chateau de Coupiac

Wij stellen ons aan u voor

Een aantal families die hebben besloten om in Zuid Frankrijk te gaan wonen. Voor velen wellicht een droom, voor ons gewoon de aangename realiteit.
Sommigen van ons zijn hier al meer dan dertig jaar, anderen wat korter. Ieder van ons heeft zijn plek in de loop der jaren op zijn eigen manier vorm gegeven, met andere ideeën en vanuit een andere beginsituatie. Een aantal families heeft een camping, een paar andere hebben een chambres d'hôtes (b&b) en sommige geven cursussen, waaronder zang, yoga en keramiek. Er zijn er ook die een echte betrekking gevonden hebben, zoals koordirigent of bibliothecaresse, en die daarnaast gasten ontvangen. Hoewel we ieder onze eigen kleur hebben, staan kleinschaligheid, persoonlijk contact met de gasten, gastvrijheid, en liefde voor de natuur bij ons allemaal hoog in het vaandel.

9 vakantie parels

Ruim 20 jaar geleden besloten deze families om te gaan samenwerken. We noemen dat samenwerkingsverband het Aveyron Initiatief. We zijn inmiddels met negen huizen, en dat zullen er niet veel meer worden. We houden het graag overzichtelijk. In de winter komen we regelmatig samen om te overleggen, ervaringen uit te wisselen, te genieten van lekker eten, en voor de gezelligheid. We zijn dan per toerbeurt bij elkaar te gast en maken van iedere bijeenkomst een feestje, daarnaast helpen we elkaar met een klus.

Onze belangrijkste gemeenschappelijke activiteit bestaat uit de wandeltochten, die we al vanaf het begin organiseren. Daarnaast hebben we deze parel website en adverteren we samen. Sinds enkele jaren hebben we een gemeenschappelijke folder, en alweer een tijdje terug lieten we in een gezamenlijk project een aantal videofilms maken, die op deze site te zien zijn.

9 vakantie parels