Wij stellen ons aan u voor: een aantal families die hebben besloten om in Zuid Frankrijk te gaan wonen. Voor velen wellicht een droom, voor ons gewoon de aangename realiteit. Sommigen van ons zijn hier al meer dan vijfentwintig jaar, anderen wat korter. Ieder van ons heeft zijn plek in de loop der jaren op zijn eigen manier vorm gegeven, met andere ideeën en vanuit een andere beginsituatie. Een aantal families heeft een camping, een paar andere hebben een chambres d'hôtes (b&b) en sommige geven cursussen, waaronder zang, yoga en keramiek. Er zijn er ook die een echte betrekking gevonden hebben, zoals koordirigent of bibliothecaresse, en die daarnaast gasten ontvangen. Hoewel we ieder onze eigen kleur hebben, staan kleinschaligheid, persoonlijk contact met de gasten, gastvrijheid, en liefde voor de natuur bij ons allemaal hoog in het vaandel.


Ruim 15 jaar geleden besloten deze families om te gaan samenwerken. We noemen dat samenwerkingsverband het Aveyron Initiatief. We zijn inmiddels met negen huizen, en dat zullen er niet veel meer worden. We houden het graag overzichtelijk. In de winter komen we regelmatig samen om te overleggen, ervaringen uit te wisselen, te genieten van lekker eten, en voor de gezelligheid. We zijn dan per toerbeurt bij elkaar te gast en maken van iedere bijeenkomst een feestje. Af en toe helpen we elkaar met een klus, en onlangs hebben we ons tienjarig jubileum gevierd met een prachtig feest!!

Onze belangrijkste gemeenschappelijke activiteit bestaat uit de wandeltochten, die we al vanaf het begin organiseren. Daarnaast hebben we deze parel website en adverteren we samen. Sinds enkele jaren hebben we een gemeenschappelijke folder, en vorig jaar lieten we in een gezamenlijk project een aantal videofilms maken, die op deze site te zien zijn.

Voilà, negen vakantieparels in woord en beeld. Wil je meer weten over onze avonturen, bestel en lees dan ons boek.


Bestel ons boek


Nieuwsbrief

Klik hier voor Nieuwsbrief


Vertel 't een vriend

Franse Valleientocht

Op Facebook
Heeft u Google Earth geinstalleerd?

Klik dan hier.
        
Wij zijn sponsor van Stichting Tamsarya en 

straatkinderen van Kathmandu

Copyright © 2012. All Rights Reserved.