Alle 9 Parels zijn kleinschalig en je vindt er geen disco en ander luidruchtig vertier. Ouders vragen zich vaak af of er voldoende te beleven valt voor hun kinderen.

Onderstaande adressen zijn in de zomervakantie juist vooral gericht op kinderen en organiseren allerlei creatieve en andere activiteiten. De natuur en de ruimte hebben kinderen bovendien veel te bieden zoals kennismaking met dieren van de boerderij, zwemmen en spelen in de rivier of in het zwembad, kanoën, hutten bouwen in het bos, frisbeën in de wei enz.

Meestal zijn er ook andere kinderen om mee te spelen. Neemt u even een kijkje bij de volgende adressen:

La Cazette

Kleine camping La Cazette is uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. Er is een speelterreintje met schommels, glijbaan, boomhut, zandbak en trampoline. Het terrein met de terrassen en vele stenen muurtjes en de rivier bieden de kinderen inspiratie voor veel speelplezier. De rivier bij het strandje (op enkele minuten lopen van de camping) is zowel ondiep, wat fijn is voor de kleintjes, als diep, zodat er ook echt gezwommen kan worden. Verder is de stroomversnelling een uitdaging voor de grotere kinderen.

www.lacazette.com


Albugue

Albugue is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Rond de boerderij kunnen ze zonder gevaar spelen. In de bossen en bij de beek, al spelend met water, stenen en takken en omringd door bijtjes, libelles en bloemen vinden kinderen hechting aan de aarde en zijn ze tevreden en blij. In de zomermaanden geef ik, Yvonne, drie ochtenden in de week workshops voor de kinderen. Ze kunnen al vanaf drie jaar meedoen.

www.albugue.com


Moulin de Liort

In het hoogseizoen ontvangen wij voornamelijk gezinnen met kinderen tot 12 jaar. De kinderen ontmoeten elkaar in de speeltuin en verkennen samen de omgeving, bouwen dammetjes in de rivier etc.
Er zijn 2 paarden en 3 ponys.s Zomers worden er 2 keer per week ponyritjes voor de kinderen georganiseerd. Verder worden er vrijwel dagelijks activiteiten georganiseerd zoals een boerderijbezoek, rivierwandeling en knutselen met natuurlijke materialen voor de kleintjes.

www.campingliort.com


Fans

Kinderen van alle leeftijden hebben het hier naar hun zin. Ze kunnen gevaarloos de hele dag op pad zonder dat ze onder auto's lopen of verdwalen. Doorgaans zijn er heel veel andere kinderen, dus leeftijdgenoten zijn makkelijk te vinden. In de rivier kun je aan touwen hangen en vanaf de steiger het water in springen. Meestal gunt de rivier ons een zandstrandje bij de zwemplek. In de kleine schuur kunnen de kinderen van alles zelf origaniseren, van talentenjacht tot disco. Er is een schommel die ook geschikt is voor de hele kleintjes.

www.camping-fans.com


La Bouysse

Voor ouders kinderen is het op de Bouysse ook goed toeven, iedereen kan gebruik maken van het atelier,
waar klei, papier, wol, schilder-en tekenspullen en materiaal om te mozaïeken beschikbaar zijn. Oudere kinderen kunnen deelnemen aan een cursus begeleid door een gastdocent. Bij sommige cursussen is het mogelijk een dagdeel mee te doen. In de nabije omgeving kun je zwemmen in de rivier (te voet 15 min), kano's huren en paard rijden. Verder zijn er veel mooie kastelen, dorpjes en andere bezienswaardigheden te bezoeken en er is veel te ontdekken over de geschiedenis. Wil je en dagje naar de stad dan zijn St Affrique, Albi of Rodez een bezoekje waard en niet te vergeten de grotten van Roquefort en het beroemde viaduct van Millau

www.la-bouysse.com


ideale campings voor kinderen. geen grote kampeerfabrieken maar kleine campings zonder animatieteams maar wel met veel aandacht voor de kinderen met vingerverven of dammetjes bouwen in de rivier of in de beek omdat de camping vlak aan de rivier of beek ligt. kinderen leren weer over de natuur, hoe je brood moet bakken en leren veel over dieren en planten.

Bestel ons boek


Nieuwsbrief

Klik hier voor Nieuwsbrief


Vertel 't een vriend

Franse Valleientocht

Op Facebook
Heeft u Google Earth geinstalleerd?

Klik dan hier.
        
Wij zijn sponsor van Stichting Tamsarya en 

straatkinderen van Kathmandu

Copyright © 2012. All Rights Reserved.