De meeste parels bieden u de mogelijkheid te kamperen. Altijd kleinschalig, geen disco, gokhallen of animatieteams en ver van alle drukte. Het ene terrein is meer geschikt voor kinderen dan het ander. Kijk hiervoor bij "Vakantie met kinderen" of bij "Vakantie zonder kinderen"

Betekenis van de symbolen:

 tentplaatsen
 caravanplaatsen
 elektriciteit op plaatsen
 auto niet bij plaats

 geschikt voor kinderen
 maaltijden mogelijk
 verhuurmogelijkheden
 gratis wifi
 zwembad aanwezig
 rivier voor zwemmen nabij
 wandelroutes en kaarten aanwezig

La Cazette

De kleine camping van La Cazette ligt op een helling met uitzicht op de rivier de Tarn. Vroeger waren de terrassen begroeid met wijnstronken, tegenwoordig zorgen de terrassen voor een afwisselend kampeerterrein met de nodige privacy voor iedere kampeerplek. De rivier met zijn strandjes ligt slechts op enkele minuten lopen van de camping. Wij hebben zes kampeerplaatsen, waarvan een aantal volledig ingerichte huurtenten en we verhuren een chalet. De camping is in juli en augustus open.

www.lacazette.com


Albugue

De kampeerplaatsen liggen verspreid over terrassen rond de boerderij. Er is één terras met vier plaatsen, één met drie, één met twee en op zeven plaatsen sta je alleen. Houd je van wild kamperen, met het voordeel van veel vriendjes en vriendinnetjes voor de kinderen, dan ben je bij ons op de juiste plek. In de zomermaanden organiseer ik, Yvonne, drie ochtenden een workshop voor kinderen en volwassenen, zoals broodjes bakken, vilt maken van wol en schilderen op leien. We hebben schapen en om zeven uur in de avond komen ze broodjes eten bij de kinderen. We hebben een zandbak, schommels, een jeux de boulebaan, pingpongtafels en een voetbalspel. Onze camping is zeer geschikt voor gasten met kleine kinderen, omdat er geen gevaar is van een water dicht in de buurt en géén doorgaande weg. Om te poedelen kun je over een bospad door het kastanjebos naar de beek lopen.

Open van 15 mei tot 15 september

www.albugue.com


La Frayssinette

In onze vallei hebben we enkele kampeerplaatsen boven het riviertje met watervallen. In dit paradijselijke stukje natuur hoor je alleen de vogels en het gekletter van water.
Hier komt verder niemand en kun je ook zonder zwemkleding zonnen en zwemmen. Voor een kampeerbusje hebben we hoger in de vallei, aan het eind van een weggetje een mooie plek met uitzicht.
Kamperen hier, zonder kinderen. Open in mei, juni en september. Niet mogelijk in juli en augustus.

www.natuurhuisje-frankrijk.nl/Fans


Op camping Fans is kamperen nog echt kamperen. We bieden 33 grote tot zeer grote plaatsen, waar je zelfs met heel grote tenten met gemak terecht kunt. We hebben geen plaats voor caravans of motorhomes. Ons terrein ligt deels verscholen tussen de heuvels en de bossen, deels op de oever van de rivier de Aveyron, waar het terrein meer open is en omzoomd is door stokoude eikebomen. Het is hier heerlijk rustig met volop natuur. De camping is van alle gemakken voorzien, er is stroom, goed drinkwater, ruim sanitair en een computer met internet; in het hoogseizoen is er een terrasje voor de lekkerste koffie de we kennen, serveren we twee keer in de week de lekkerste maaltijden die je je kunt voorstellen, en zijn er twee keer in de week de lekkerste frietjes die je in de verre omtrek kunt vinden. In de zomer is de camping vol met kinderen, maar voor de echte rustzoekers hebben we ruimschoots plaats op afstand van de drukte.

Wij zijn open van 1 mei tot 30 september

www.camping-fans.com

  

Moulin de Liort

Moulin de Liort is een gezellige camping aan een beek met 22 ruime, schaduwrijke plaatsen. De boerderij en de camping zijn geheel omgeven door beboste heuvels en weilanden. Er is een bar met terras waar je kan genieten van een lekker kopje espresso of capuccino en waar elke dag friet gebakken wordt. Elke zondag bakken we pannekoeken. In het hoogseizoen verzorgen wij 1 x per week een maaltijd rond het kampvuur. Op de boerderij kun je terecht voor groente uit de moestuin, brood, eieren, wijn, vruchtensap en zelfgemaakte jams. Caravans zijn welkom alleen in mei, juni en september dus niet in het hoogseizoen.

Open van 1 mei tot 1 oktober

www.campingliort.com


La Bouysse

Op la Bouysse zijn vier kampeerplaatsen in de schaduw van de bosrand. Je kunt kamperen met een eigen tent of een Bouyssetent van ons gebruiken voorzien van matras en beddengoed. Er is een camping sanitair met twee douches, toiletten en wasmachine. Een verblijf, ook als je kampeert, is halfpension. Als kampeerder kun je gebruik maken van algemene ruimtes in het huis zoals het overdekte atelier, de salon met rijk gevulde boekenkast en het dakterras waar het goed toeven is. Beneden aan de rivier kun je heerlijk zwemmen (15 min lopen).

www.la-bouysse.comDomaine la Libaudié


Het accent van ons kampeerterrein met z'n 6 plaatsen is kleinschaligheid, rust en genieten. Op het kampeerveld is water en elektriciteit (16A) voorhanden. Onder in de boerenschuur bevindt zich het sanitair met douches, toiletten, wastafels en de afwasplaatsen met koud en warm water, waar ook een koelkast en wasmachine staat. Op de camping verhuren wij ook een caravan. Wij verzorgen vakanties voor tweepersoons gezinnen. Caravans kunnen bij ons prima terecht met elektra op de plaats. Campingcars niet.

Wij zijn open van 1 mei tot 1 oktober

www.libaudie.com


kleinschalige kampeerterreinen in zuid frankrijk in de aveyron en tarn. hooguit 20 plaatsen en midden in de natuur vaak aan een rivier riviertje of beek waar de kinderen dammetjes kunnen bouwen. bij de meeste terreinen wordt enkele keren gekookt en kunt u mee eten. sommigen zijn lid van de anwb en daarmee een anwb camping.

Bestel ons boek


Nieuwsbrief

Klik hier voor Nieuwsbrief


Vertel 't een vriend

Franse Valleientocht

Op Facebook
Heeft u Google Earth geinstalleerd?

Klik dan hier.
        
Wij zijn sponsor van Stichting Tamsarya en 

straatkinderen van Kathmandu

Copyright © 2012. All Rights Reserved.