FIETSEN IN DE AVEYRON VAN HUIS NAAR HUIS


Een ei komt uit

Pasen valt vroeg dit jaar en Kees van la Libaudié, die er altijd als de kippen bij is als er iets moet gebeuren, vond dan ook dat de nieuwsbrief er rond Pasen moest zijn. En over kippen en Pasen gesproken: wij hebben deze winter niet stil gezeten of toch juist wel, we hebben zitten broeden op het plan om dit voorjaar te beginnen met fietstochten van huis naar huis. Nou, dat reuze ei is op tijd uitgekomen, dus wij zijn er helemaal klaar voor. Kees heeft zich er druk voor gemaakt en ik was z'n grootste fan, waardoor het uiteindelijk een appeltje-eitje voor ons werd. 


Wandelen of fietsen: het blijft genieten

Maar om onze fietstochten te promoten bij een wandelpubliek is misschien niet zo voor de hand liggend. Er zijn natuurlijk grote verschillen tussen wandelen en fietsen, maar er zijn ook overeenkomsten. Als fietser ben je toch ook in de natuur, zie je de flora en fauna voorbij komen, heb je je rust momenten aan de kant van de weg, hoor je de vogels fluiten en geniet je, zoals bij ons, van de groene Aveyron met haar glooiende landschap, mooie vergezichten en sfeervolle dalen.
Bij het wandelen is het soms afzien bij een steile klim en op de fiets moet je soms ook een heel stuk berg op. Wij hebben de fietstochten zo gemaakt dat ze voor een groot publiek toegankelijk zijn. Routes van verschillende lengtes, vanaf 25 kilometer tot wel 100 kilometer en allerlei varianten daar tussen in. Makkelijke routes door de dalen en soms even een bergje op. Voor elk traject ligt een routemap klaar. Maar net als met de wandelaars geldt voor de fietser dat je wel ervaring moet hebben, want de Aveyron is niet zo plat als ons geliefde vaderlandje. Zo ook moet de fiets toch zeker over 18 liefst 21 versnellingen beschikken, wil de fietser niet alsnog aan de wandel moeten.


Zonder bagage van huis naar huis

Evenals met onze wandeltochten belasten we onze gasten niet met hun bagage. Wij sjouwen het (wel weer) van A naar B. Met een klein rugzakje voor het lunchpakket, flesje water, wat fruit kom je de dag wel door. Maar in vergelijking met de wandelingen is de actieradius natuurlijk veel groter. Zo kom je meer in contact met de lieflijke dorpjes, waar in de winkeltjes en restaurantjes de nodige versnaperingen te verkrijgen zijn. Maar ook stadjes als St. Affrique, Ambialet, Réquista komen nu op de fiets in het vizier. Net als met de wandelschoenen gaan we ervan uit dat je je eigen fiets meeneemt. We hebben geen fietsen in de verhuur. Er is een fietsbus vanuit Nederland tot Millau en met een fietsdrager op de trekhaak is het meenemen met eigen vervoer geen probleem. Als je onze site bekijkt, dan zie je dat het ook mogelijk is om wandelen en fietsen te combineren. Als je dan ook nog eens op een rustdag een plons in de Tarn maakt, ben je wel heel gezond en sportief bezig.


Promotie

Wij zijn de wandeltochten zo'n 15 jaar geleden begonnen en het duurt een paar jaar voor een dergelijk initiatief gaat lopen, uh, in dit geval gaat fietsen natuurlijk. Het leek ons voor de hand liggend om met de promotie bij al onze wandelgasten te beginnen. Allereerst houden jullie wellicht ook van fietsvakanties, maar daarnaast kennen jullie vast wel mensen in de familie, vrienden- en kennissenkring die daar van houden. En jullie zijn bekend met het mooie gebied waar wij vertoeven en de gastvrijheid, kwaliteit en verscheidenheid die wij de fietsers te bieden hebben. Kijk zelf eerst eens op www.tourdutarn.com en mail het door aan mogelijke belangstellenden. Met dank voor jullie hulp bij de verdere promotie van de fietstochten.


Hans Versteegen


Bestel ons boek


Nieuwsbrief

Klik hier voor Nieuwsbrief


Vertel 't een vriend

Franse Valleientocht

Op Facebook
Heeft u Google Earth geinstalleerd?

Klik dan hier.
        
Wij zijn sponsor van Stichting Tamsarya en 

straatkinderen van Kathmandu

Copyright © 2012. All Rights Reserved.