In april 2012 was het dan zover. Na enkele weken met veel regen, waardoor hij niet aan de slag kon, verscheen op la Cazette onze graafman met zijn machines om een pad door het bos te maken voor de plaatsing van een nieuwe septic tank en de aanleg van een uitvloeiveld.
Dat pad was in een mum van tijd aangelegd. Jean-Marc legde met één beweging van de graafmachine zo de sprietige eikenbomen plat. Help, er verscheen haast een snelweg!
Al vlug kwam hij met een septic tank van zesduizend liter aanrijden. Deze moest onze oude tank van zo'n schamele vijftienhonderd liter vervangen. Er werd een flink stuk grond geëgaliseerd voor het uitvloeiveld waar een heel systeem van drainagebuizen moest komen. Verder moest hij de aansluiting naar het sanitair in ons huis en naar de twee wijnhuisjes aanleggen. Dat was veel handwerk, want door ons lastige terrassenterrein met steile hellingen had hij geen andere keus.

Op een dag bleef het erg stil onder ons huis. Ik dacht dat Jean-Marc die dag er niet was. Maar tegen 12 uur stond ie ineens voor de keukendeur. “Heb je een sterk hart?”, vroeg hij en stelde voor om eens beneden te komen kijken. Voor één van de wijnhuisjes bleek hij flink uit zijn dak te zijn gegaan. Hij moest een doorgang vinden voor de afvoerbuizen vanaf dat huisje en was dus genoodzaakt met de snoeischaar die doorgang te maken. Maar hij kon blijkbaar niet meer stoppen, want hij had een heel stuk voor het huisje schoongemaakt. Wat een verrassing! Er waren diverse terrasjes tevoorschijn gekomen die een doorkijk boden naar nog meer terrassen, alle met prachtige kleine trappetjes in de natuurstenen muren, langgeleden gestapeld door de vele handen van de toenmalige inwoners van Broquiès.
Nu zagen we pas goed wat voor terrein we het jaar daarvoor gekocht hadden: vele terrasjes van een vroegere wijngaard begroeid met eikenbomen en wat gras. Nu krijgen we nog meer zin om er leuke gîtes van te maken.
Het komende najaar storten we ons op het dak van het grootste wijnhuis.


Lidy Mommers

Bestel ons boek


Nieuwsbrief

Klik hier voor Nieuwsbrief


Vertel 't een vriend

Franse Valleientocht

Op Facebook
Heeft u Google Earth geinstalleerd?

Klik dan hier.
        
Wij zijn sponsor van Stichting Tamsarya en 

straatkinderen van Kathmandu

Copyright © 2012. All Rights Reserved.