Beste wandelaars,

Hier onze jaarlijkse nieuwsbrief. Dit keer niet rond de kerst maar wat later in het jaar een Paas Nieuwsbrief.
Wederom hadden wij een succesvol wandeljaar en ontvingen wij 125 wandelaars die 901 nachten bij ons sliepen! In totaal hebben alle wandelaars bij elkaar zo'n 13.000 km gelopen!

We hadden het afgelopen seizoen wat minder gasten dan in 2011, maar dat vonden we niet zo erg. Ook dit jaar stromen de reserveringen weer binnen en belooft het een gezellig wandelseizoen te worden. Een leuke mix van Vlamingen en Hollanders hebben hun wandelvakantie al geboekt.

In deze nieuwsbrief komen de volgende onderwerpen aan bod:


Monsieur Jean Paul

Chris van le Mas des Eglantines vertelt over de Quincaillerie (de ijzerwaren winkel) in Coupiac. Veel dorpen worden geplaagd door leegloop. Een bakker die sluit, een restaurant dat wordt verkocht. Maar Meneer Revel van de Quincaillerie van Coupiac houdt stand.


Lees meer over Monsieur Jean Paul


De Tour du Tarn

Dit seizoen starten we met een fiets arrangement vergelijkbaar met onze wandelformule. Gasten fietsen van het ene huis naar het volgende. Een combinatie wandelen/fietsen is natuurlijk ook mogelijk. Hans van la Grande Combe vertelt hoe het een en ander tot stand is gekomen en vorm heeft gekregen.

Lees meer over de Tour du Tarn


Uit de hemel

Er zijn hier van die periodes dat er hier nogal wat uit de hemel komt vallen.
Peggy van la Frayssinette schrijft er meer over.

Lees meer over Peggy's "Hemel"


Ons boek

Jawel . . . . de 9 parels werken aan een boek, een verhalen -en fotobundel over onze avonturen hier in Zuid Frankrijk. Hoe we begonnen, welke problemen we moesten overwinnen, enz. Kees van la Libaudié vertelt hoe dit initiatief tot stand is gekomen en we dit huzarenstukje hebben volbracht.

Lees meer over het boek 


Bouysse

Anne van la Bouysse tracteert jullie weer op een heerlijk paasrecept. Dat wordt lekker smullen met de Paasdagen!

Probeer het recept van Anne


De verbouwing

Vorig jaar kochten Carli en Lidy een stukje grond erbij met daarop 2 vervallen wijnhuisjes. In de vorige nieuwsbrief schreven ze er al over. Lidy van la Cazette vertelt nu hoe het verder ging.

Lees het verhaal de verbouwing


's Winters

Praktisch alle gasten vragen aan ons "Hoe zijn de winters hier en is het dan niet eenzaam ??" Kees van la Libaudié vertelt wat wij hier 's winters uitvoeren.

Lees meer over onze winterse activiteiten

Nog even dit:

Voor Francofielen en belangstellende wandelaars:
Frankrijk is groot en de mogelijkheden om er op vakantie te gaan zijn talloos. Nu is het iedere keer weer spannend of het lukt om via advertenties, persberichten en via het web onze wandeltocht en onze vakantiepareltjes onder de aandacht te brengen bij Nederlanders die op zoek zijn naar een mooie vakantiebestemming.

En Route is een interessant blad met wetenswaardigheden over de Franse cultuur en geschiedenis. In het nummer van januari nummer 2013 staat een hele pagina met foto's en informatie over de Franse Valleientocht. Wie weet kun je nog een exemplaar op de kop tikken.

Maison en France is een blad voor Nederlanders die in Frankrijk wonen of dromen over een huis in Frankrijk.
In het nummer van maart/april vind je een drie pagina vullend artikel met mooie foto's over de 9 vakantieparels, de Franse valleientocht en ons samenwerkingsverband. Klik HIER om dit artikel te lezen. Kun je kijken of je ons nog terug kent . . . .
Je kunt natuurlijk ook het blad kopen om het rustig thuis op de bank te lezen, samen met de vele andere interessante artikelen.

En ja het is natuurlijk fantastisch om in zulke bladen te staan, maar laten we niet vergeten dat jullie, die hier echt zijn geweest en vele stappen hebben gezet op de bodem van de Aveyron, de beste reclame kunnen zijn voor ons. Zeg het voort....... , binnenkort zijn we klaar voor het nieuwe seizoen!

Zo dat was het weer. Heb je even wat te lezen. En . . . . we zijn altijd heel blij wanneer jullie ook iets schrijven.
Op onze Zoover pagina bijvoorbeeld of op onze Facebook pagina

Wij wensen jullie prettige Paasdagen en wie weet een keer tot ziens!


Bestel ons boek


Nieuwsbrief

Klik hier voor Nieuwsbrief


Vertel 't een vriend

Franse Valleientocht

Op Facebook
Heeft u Google Earth geinstalleerd?

Klik dan hier.
        
Wij zijn sponsor van Stichting Tamsarya en 

straatkinderen van Kathmandu

Copyright © 2012. All Rights Reserved.