Albugue is een gerestaureerde middeleeuwse hofstede met zijn huizen gegroepeerd rond twee romantische binnenplaatsen. Het ligt hoog tegen een zuidhelling en kijkt als een arendsnest uit over heuvels en dalen.

De huizen, ingerichte tenten en de kampeerplekken genieten ook van dit schitterend uitzicht. Het is heerlijk toeven midden in de natuur aan de rand van kastanjebossen en weilanden. De eerste notariële akte van Albugue dateert uit 1642. Met zijn muren en daken van natuursteen is Albugue zeker vele eeuwen ouder.

Vanuit Albugue op zijn 18 hectaren grond bestaan een tiental beschreven grote en kleine rondwandelingen door bossen, weilanden en langs de beek. Klimmend en dalend ontdek je de schatten van de natuur en kom je op je wandeling een grazend hertje, das, vos of eekhoorn tegen en hoor je de roep van een uil, een koekoek of het gekoer van een bosduif. Wilde bloemen en zelfs orchideetjes zie je hier nog in overvloed. Je kunt zwemmen op vele verrassend mooie plekken in de rivieren van de Tarn en de Rance, in de meertjes van Coupiac of Brasc of poedelen in onze beek onder een waterval met een waterbassin. Drie maal in de week geven wij open workshops voor kinderen en volwassenen, zoals broodjes bakken, vilt maken van wol en schilderen op leien.

We hebben pingpongtafels, een voetbalspel, een zandbak, schommels en een grote jeux de boulebaan. Wij staan open en willen meehelpen voor gasten, die een jeux de bouletoernooi, een pingpongwestrijd, een muziek of theateroptreden of een andere aktiviteit willen organiseren. Alles kan, niets hoeft.

In de zomermaanden serveren wij op donderdagavond een Frans diner op onze binnenplaats. In voor- en najaar kun je in overleg een aantal keren in de week gast aan onze tafel zijn.
Wij verheugen ons ieder jaar weer op een Albugue vol lente -en zomergasten.

Albugue

Yvonne en Michel Bodt
12550 Brasc
Tel: 00 33 565 99 73 22
GPS: 43.958516,2.541960

www.albugue.com

Wij bieden:

 • 4 gites:
  • Estaple Esquirol voor 4 personen.
  • Foncombe voor 4 personen.
  • L`Ostal la Finhal voor 4 tot 5 personen.
  • Mas Espinasse voor 8 tot 10 personen.
 • 3 volledig ingerichte bungalowtenten.
 • 14 prachtige kampeerplekken.
 • Een slingerende beek met waterval en een bassin in het dal, 400 meter lopen door een kastanjebos.
 • 18 ha bos en weiland, met 10 beschreven wandelingen vanuit Albugue.
 • Schapen, lammetjes en onze hond Dolli rond de boerderij.
 • Honing en jams van eigen boerderij.
 • Op donderdagavond op de cour eten: Chez Yvonne.
 • Per week drie open workshops: vilt maken, broodjes bakken en schilderen op leien voor kinderen en volwassenen.Vakantie houden in Zuid Frankrijk op Albugue op een zonnige zuidhelling. Je kunt op deze kindvriendelijke boerderij een gite ofwel een vakantiehuis huren of kamperen op een landelijke, ongerepte camping tussen Albi en Millau in de Aveyron vlakbij de rivier de Tarn in de Midi Pyreneen. We hebben ook ingerichte bungalowtenten die te huur zijn voor één of meerdere weken. De binnenstad van Albi staat op de lijst van het wereld erfgoed van UNESCO en is bekend om zijn kathedraal en het museum van Toulouse Lautrec. Millau staat bekend om het hoogste viaduct van de wereld en het natuurgebied, Montpelier le Vieux vanwaar uit je een tocht kunt maken naar de Gorges du Tarn, de Gorges de la Jonte en de Gorges de la Dourbie, waar je ook de beroemde grotten, Aven Armand en Dargilan hebt en waar ook arenden zijn. In de buurt zijn ook de beroemde Roquefort grotten van de Roquefort kaas. We hebben veel kinderactiviteiten zoals, vilten, broodjes bakken en schilderen. We organiseren jeux de boules wedstrijden, pingpong toernooien en heerlijke maaltijden op de binnenplaats. Je kunt hier in de buurt, wandelen, zwemmen, kanovaren, golven en tochtjes maken. Bijvoorbeeld langs middeleeuwse kastelen zoals, Brousse le Chateau, Saint Izaire en Coupiac of de burchten van de tempeliers zoals La Cavalerie, Saint Eulalie de Cernon, La Couvertoirade et Saint Jean d'Alcas bezoeken. We hebben een boerderij met schapen, bijen en verkopen honing en jams. Albugue ligt in een prachtig natuurgebied "Parc Regional des Grands Causses met veel vossen, herten, reeen, dassen en wilde zwijnen. Er kan hier goed gevist worden op forellen, baarzen en snoeken. In de zomer zijn er veel klassieke concerten in de romaanse kerkjes en muziekfestivals zoals in de De l'Abbé de Sylvanès. Er zijn ook veel vide greniers, brocantes, rommelmarkten en antiek markten. Wil je wijn proeven dan kun je terecht in de caves van Gaillac of van Labastide de Levis

Bestel ons boek


Nieuwsbrief

Klik hier voor Nieuwsbrief


Vertel 't een vriend

Franse Valleientocht

Op Facebook
Heeft u Google Earth geinstalleerd?

Klik dan hier.
        
Wij zijn sponsor van Stichting Tamsarya en 

straatkinderen van Kathmandu

Copyright © 2012. All Rights Reserved.