Fans (ook wel Fons of Les Fons) is een piepklein dorpje met drie huizen, waarvan onze eeuwenoude boerderij het grootste is.

Het ligt in een wijde, open vallei aan de oevers van de rivier de Aveyron, omgeven door grazige velden en bosrijke heuvels, en is getooid met enorme eikenbomen die schaduw geven tot aan de oevers van de lui voorbij stromende rivier. Er heersen stilte en rust, het is er mooi en vriendelijk, in de zomer fluit er de wielewaal, kortom het is er een "petit coin du paradis", een klein stukje van het paradijs. Wij beschikken hier over een landgoed van zo'n 22 hectare eigen terrein, met weiden, bossen en beken, valleitjes, uitzichten en heuvelruggen, en ongeveer 300 meter rivieroever. De rivier is 2 à 3 meter diep, en heerlijk om in te zwemmen.

Op ons terrein, op ruime afstand van het huis, bevindt zich onze camping, een aire naturelle. Er is in totaal plek voor 30 tenten. De camping draait op volle toeren in juli en augustus, maar we zijn open van mei tot en met september. In de zomer bestaat meestal meer dan de helft van de campinggasten uit kinderen.

Wij bieden:

  • in juli en augustus: verhuur van twee vorstelijke, ingerichte katoenen tenten;
  • in de zomermaanden: terrasje met espresso en cappuccino, elke dag vers brood van de bakker, twee keer in de week warme maaltijden, twee keer in de week frietjes, soms rijdende bar aan het water;
  • steigertje in de rivier;
  • het gehele jaar door: verhuur van een appartement in onze boerderij.

Fans
Pieter en Marcelline Quartero
12390 Rignac
Tel: 00 33 565 64 49 56
GPS: 44.381833,2.299008

www.camping-fans.com


Fans is een kleine camping aire naturelle die groot is in ruimte en oppervlak. Het is er bij uitstek geschikt voor authentiek kamperen. Je hebt er heel veel de ruimte, we hebben 33 heel grote plekken waar je ook met de grootste tenten met gemak terecht kunt. We accepteren geen caravans of campingcars, en we hebben geen mobilhomes, ons terrein is alleen toegankelijk voor tenten en vouwwagens. Ons landgoed is 22 hectare, met weiden en valleitjes, uitzichten en beekjes, bos en heuvels, ongeveer 300 meter rivieroever van de rivier de Aveyron, en heel veel natuur. Het is er stil, rustig, mooi en vriendelijk. Zwemmen kun je in de Aveyron, die bij ons terrein een echte zwemrivier is van zo'n 2 à 3 meter diep. Er is vaak in de zomer een klein strandje, grenzend aan het ruime speelveld. In het hoogseizoen zijn veel van de campinggasten kinderen van alle leeftijden, en die vermaken zich allemaal prima. In de zomer is er een terrasje met espresso en cappuccino in de Kleine Schuur, waar we elke ochtend vers brood van de bakker hebben. Je kunt daar ook ijsjes, wijn en bier kopen een meeneem koffie. Twee keer in de week kun je warme maaltijden gebruiken en twee keer in de week frietjes. Er is een computer voor algemeen gebruik met een internet aansluiting. In juli en augustus verhuren we twee volledig ingerichte zeer comfortabele Canadese Wildernistenten die in Glampingmagazine 2012 van de ANWB zijn vermeld, en een appartement in onze eeuwenoude boerderij. Er zijn veel leuke uitstapjes in de omgeving te maken, oude stadjes en dorpjes, prachtige wandelingen, de grande randonnée 62b loopt bij ons voor de deur. Er zijn veel zomerfeesten met lekker eten en drinken, en elke week is er in Belcastel, "un des plus beau villages de France", één van de mooiste dorpjes van Frankrijk hier vlakbij, een leuke avondmarkt met lekker eten. In de zomer is daar ook een dorpsfeest met een knallend vuurwerk

Bestel ons boek


Nieuwsbrief

Klik hier voor Nieuwsbrief


Vertel 't een vriend

Franse Valleientocht

Op Facebook
Heeft u Google Earth geinstalleerd?

Klik dan hier.
        
Wij zijn sponsor van Stichting Tamsarya en 

straatkinderen van Kathmandu

Copyright © 2012. All Rights Reserved.